Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@09:43:51 GMT

با  تندیـس ناصـر درددل می کنم

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۸۶۱۳

با  تندیـس ناصـر درددل می کنم

  همشهری آنلاین_ مهدی اسماعیل‌پور:   این بلوار که از بزرگراه شهید «ستاری» تا خیابان «آلاله» کشیده امروز با نام این اسطوره فقید فوتبال ایران و آسیا شناخته می‌شود. این تغییر نام و نصب تندیس دروازه‌بان اسطوره‌ای تیم «ملی» و باشگاه «تاج»(استقلال) که علاقه‌مندان زیادی بین قشرهای مختلف جامعه دارد، موجب شده تا «بهناز شفیعی»، همسر مرحوم حجازی، برای تجدید دیدار و به قول خودش درد دل کردن و حرف زدن با ناصرخان، اغلب به جای رفتن به بهشت زهرا(س)، به محله فردوس غرب و بلوار حجازی بیاید و اینجا را آرامگاه اصلی مرد اسطوره‌ای می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با «بهناز شفیعی» درباره بلوار ناصر حجازی، گفت‌وگو کرده‌ایم.  

تاریخچه یک نامگذاری

نوزدهم آبان‌ماه سال گذشته بود که با اعلام «حجت نظری»، رئیس کمیسیون ورزش شورای‌شهر تهران، بلوار فردوس غرب که یکی از معابر مهم و پر تردد غرب تهران و منطقه 5 به شمار می‌رود، به نام ناصر حجازی، اسطوره فقید فوتبال ایران تغییر نام داد. 35 روز بعد، یعنی 24 آذرماه، همزمان با سال‌روز تولد 70 سالگی مرحوم حجازی، تابلو جدید خیابان نصب و از آن رونمایی شد. 2 روز بعد، مصادف با 26 آذرماه، تندیس اسطوره در بلوار ناصرحجازی جانمایی شد تا این پروژه تکمیل شود. درباره سبب این تغییر نام هم این‌گونه توضیح داده شد که یکی از اهداف و اولویت‌های شورای‌شهر پنجم، توجه به مفاخر و چهره‌های ملی و بومی است، چراکه این اقدام می‌تواند منجر به ارتقای احساس تعلق خاطر شهروندان و دوست داشتنی‌تر شدن فضای شهری شود. انتخاب این معبر برای نامگذاری به نام ناصر حجازی نیز در وهله نخست به سبب وجود کمپ اختصاصی باشگاه «استقلال» به نام «کمپ ناصرحجازی» در بلوار فردوس غرب بود و از سوی دیگر، هیچ مصوبه‌ای برای نامگذاری معبر وجود نداشت و چون در امتداد بلوار «فردوس شرق» قرار دارد به آن بلوار فردوس غرب می‌گفتند. با وجود مخالفت‌ها و انتقادهایی که در آن زمان مطرح بود، سرانجام نام جدید تثبیت شد و با تندیس نصب شده در تقاطع بلوار ناصر حجازی و بزرگراه شهید ستاری، این محل هویت تازه و جدیدی به خود گرفت. بهناز شفیعی، همسر مرحوم حجازی، اغلب برای تجدید دیدار این بلوار می‌رود که کیلومترها با محل زندگی‌اش در شرق تهران فاصله دارد و با اینکه هرگز در این محدوده سکونت نداشته و زندگی نکرده، خود را بخشی از این محله می‌داند. 

بیشتر از بهشت زهرا(س) به اینجا می‌آیم 

از وقتی که بلوار فردوس غرب به نام ناصر حجازی تغییر نام داده این محدوده به محبوب‌ترین و دوست داشتنی‌ترین جای تهران برای خانم شفیعی تبدیل شده است: «آن‌قدر این بلوار را دوست دارم که قابل توصیف نیست. حس می‌کنم ناصر همیشه در آنجا، حاضر است. هر وقت دلم برایش تنگ می‌شود، کنار تندیس‌اش می‌روم و با او حرف می‌زنم و درد دل می‌کنم. اغلب به جای اینکه به بهشت زهرا(س) بروم، به بلوار حجازی و کنار تندیس‌اش می‌روم. برای اینکه راحت باشم، اغلب به همراه اقوام و آشنایان، نیمه‌های شب به آنجا می‌روم که خیابان خلوت است. برایم جالب است که در ساعت 2‌ـ 3 نیمه‌شب هم بعضی وقت‌ها دوستداران و هواداران ناصر حجازی را آنجا می‌بینم که این لطف و وفاداری مردم را نشان می‌دهد و ثابت می‌کند که اگر سالم و پاک زندگی کنی و مردمی باشی، همیشه نام و یاد و خاطره‌ات زنده و جاویدان می‌ماند.»

در سرمای زمستان مراقب تندیس ناصر بود

همسر مرحوم حجازی، خاطره جالبی از سر زدن‌های نیمه‌شب‌ها به بلوار و تندیس ناصر حجازی دارد: «زمستان بود که همراه خواهرزاده‌هایم به آنجا رفتیم. هوا خیلی سرد بود. آقایی را دیدم که وانت‌اش را آنجا پارک کرده و پشت آن خوابیده است. پرسیدم شما اینجا چه کار می‌کنید که بنده خدا گفت من شب‌ها به اینجا می‌آیم و نگهبانی می‌دهم که کسی به تندیس ناصرخان آسیب نزند! از یک سو، خوشحال بودم که حجازی چنین هوادارانی دارد و از سوی دیگر، بسیار ناراحت شدم که یک نفر در سرما، از تندیس ناصر محافظت می‌کند. برای همین به او گفتم که اگر مرحوم حجازی زنده بود، از این کار ناراحت می‌شد و اکنون هم روح او راضی به این کارها نیست. خلاصه با کلی اصرار و خواهش آن آقا را مجاب کردم که سر خانه و زندگی‌اش برود و اگر هم تندیس آسیب دید یا خراب شد، مجسمه‌ساز آن را تعمیر و بازسازی می‌کند. خیالش راحت شد و رفت.» 

بلوار فردوس غرب انتخاب خوبی بود

زمانی که قرار شد بلوار فردوس شرق به نام ناصر حجازی تغییر نام بدهد، بهناز شغیعی بر این باور بود که اگر معبری در شرق تهران که محل زندگی اسطوره فقید فوتبال ایران بود، انتخاب می‌شد، بهتر بود. اما اکنون نظر او عوض شده و از این انتخاب رضایت دارد او می‌گوید: «آن زمان نظرم این بود که اگر نزدیک محل زندگی خودمان این اتفاق می‌افتاد، بهتر بود. اما مسئولان شورای‌شهر گفتند که سمت محل زندگی خودمان خیابانی که بشود آن را تغییر نام داد، وجود نداشته و تنها چند خیابان فرعی و کوچه بود که آنها هم درخور و شایسته نام اسطوره ورزش ایران نبود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه کمپ ناصرحجازی هم در بلوار فردوس غرب سابق قرار دارد، بهتر بود که نام ناصر روی این بلوار گذاشته می‌شد هم‌چنین،‌ تردد استقلالی‌ها و علاقه‌مندان فوتبال در این محدوده بیشتر است. در این مدت آنقدر به بلوار حجازی رفت‌وآمد کرده‌ام که به آنجا احساس تعلق می‌کنم، با اینکه هیچ‌وقت در این محله زندگی نکرده‌ام. احساس می‌کنم کنار تندیس ناصر، بهترین جای جهان است و آرامش و احساس فوق‌العاده خوبی در آنجا دارم.»

قدردانی از شورای‌شهر 

او درباره بازخورد این تغییر نام در بین مردم هم می‌گوید: «مردم و هوادارانی که به اینجا می‌آیند، از این موضوع بسیار خوشحال هستند و از اینکه خیابانی به نام ناصر حجازی شده، استقبال می‌کنند. باید از شورای‌شهر و به‌ویژه آقای حجت نظری تشکر کنم که این کار را انجام داده‌اند. به هرحال، مردم اسطوره‌های خود را دوست دارند و ناصر حجازی هم همیشه مردم را دوست داشت و حامی و طرفدار آنها بود. نامگذاری خیابان‌ها به نام بزرگان و اسطوره‌های وطنی، به تهران و محله‌ها هویت می‌دهد و موجب می‌شود تا مردم بیشتر به کوچه‌ها، خیابان‌ها و محله‌شان علاقه نشان بدهند.»

کد خبر 532121 برچسب‌ها محله منطقه ۵ همشهری محله شهرداری شورای شهر پیشکسوت ورزشی خیابان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله منطقه ۵ همشهری محله شهرداری شورای شهر پیشکسوت ورزشی خیابان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۸۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند

همشهری آنلاین- زهره محققی: محله باغ فردوس یکی از محلات ۲۷ گانه منطقه یک است که به دلیل وجود پیاده راه فرهنگی، موزه سینما، بوستان قلمستان و...، از ویژگی خاصی برخوردار است ولی تنها محله‌ای در منطقه یک است که ساختمان مناسبی برای فعالیت‌های سرا نداشت و شهروندان و ساکنان آن از مدیریت شهری منطقه درخواست احداث مکانی برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی، آموزش، ورزشی و... را داشتند.

بر همین اساس با اولویت دهی به درخواست‌های شهروندان برای تعیین پروژه‌های احداثی، بررسی‌های لازم انجام شد و ساختمان قدیمی اسکان کارگری در بوستان قلمستان تخریب و احداث این سرا به مساحت یک هزار و ۵۵۰ متر مربع در ۵ طبقه دارای کتابخانه، سالن آمفی تئاتر، کلاس و کارگاه‌های آموزشی و... در دستور کار قرار گرفت که با توجه به بازدیدهای میدانی مستمر شهردار منطقه یک و تلاش نیروهای اجرایی بتن ریزی سقف سوم آن به اتمام رسیده است.

اما یکی از مهمترین اتفاق‌هایی که در زمان ساخت این بنا رخ داد، حفاظت از درخت چناری با ۸۰ سال سن است که بن ۲۰۰ سانتی متری دارد که حفظ آن بدون جا به جایی در طراحی نقشه این مجموعه در نظر گرفته شده است و در دل ساختمان خودنمایی می کنند و تلفیق و همزیستی مسالمت آمیز معماری و محیط زیست را به رخ می کشد.

امیرگودرزی سرپرست کارگاه اجرایی این طرح در مورد مراحل کار به ما گفت: در تمام مراحل گودبرداری تلاش کردیم صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و به ابعاد ۴ در ۵ متر مربع اطراف درخت حفظ و فاصله استاندارد آن از دیواره‌ها و سقف‌های اجرا شده در نظر گرفته شد.

گوهر سبز در دل ساختمان

او افزود: اگرچه در پروژه ها، جابجایی درختان کار آسان‌تری تا حفظ آن است، ولی اکنون که کار فونداسیون و سقف طبقات سوم به پایان رسیده، وجود این درخت آرامش بصری ایجاد کرده و چون گوهر سبز در میانه کار قدرت خود را به رخ می‌کشد.

گودرزی ارتفاع این درخت را ۲۲ متر دانست و گفت: ارتفاع این درخت تا طبقه سوم و بالاتر کشیده شده و پس از اتمام، با فضاسازی مناسب در پای آن و اجرای باغچه، دیواره شیشه‌ای، حضور پرندگان و... به عنوان گنجینه سبزی در میانه سرا، نقطه قابل توجهی برای مراجعین خواهد شد.

سیدحمید سید شجاع رئیس واحد نظارت عمران این پروژه نیز در مورد وضعیت درخت گفت: این درخت از درختان چنار قدیمی همجوار باغ قلمستان است و حفظ آن مورد تاکید مدیریت شهری منطقه یک قرار گرفت و با انجام عملیات لازم اکنون با آغاز فصل بهار جوانه زنیدرخت انجام و سبز شده و مشکلی برای آن به وجود نیامده است.

امین آبادی کارشناس کمیسیون باغات منطقه یک نیز در این خصوص توضیح می دهد که وجود هر نوع درخت در زمین در حال ساخت، در کمیسیون باغات و ماده هفت مطرح و در مورد آن تصمیم گیری می‌شودمعمولا اگر محیط بن بالای۱۰۰ باشد باید با تغییر نقشه، درختان حفظ و یا در صورت عدم امکان هر نوع تغییر، جابجا شود ولی درختان بن بالای۲۰۰ به هیچ عنوان امکان جابجایی ندارند و باید مالک با تغییر نقشه، عقب نشینی، ایجادنورگیرو...آن را حفظ کند.

حفظ درخت در ساختمان شهرداری

آتنا رضایی مدیر محله باغ فردوس هم در این باره گفت: این کار علاوه بر جلوه بصری که در این مجموعه ایجاد کرده اقدامی مثبت در راستای فرهنگ سازی است تا معماران و سازندگان این تلفیق را مورد توجه قرار دهند و با تغییر نقشه ساختمانی تنها به فکر سود مالی نباشند و جریان زندگی را در سازه های خود طراحی کنند و امیدواریم این درخت سبز سال ها زنده بماند و نمادی برای نسل ها باشد.

یکی از ساکنان همجوار این ساختمان نیز وقتی از وجود درخت در داخل بنا مطلع شد اظهار خوشحالی کرد و گفت: باغ فردوس یکی از محلات قدیمی است که نیاز است بافت باغی آن حفظ شود و وجود این درخت در میان یک مجموعه در حال احداث فرهنگی، نشان می دهد که بر خلاف هجمه هایی که در مورد بی توجهی شهرداری به خشک شدن و قطع درختان نقل قول می شود حفظ درختان مهمترین هدف در اجرای این پروژه بوده است و امیدواریم این اقدام در سایر پروژه ها نیز تسری پیدا کند.

این تلفیق اولین بار نیست که در منطقه یک شکل گرفته است یکی از پروژه های ساختمان سازی اینچنینی ساختمان شگفت‌انگیز نیاوران است که توسط مهندس نیکبخت احداث شده و تصاویرش بارها و بارها در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی با نام «ساختمان شگفت‌انگیز نیاوران» منتشر شده است.

او در طراحی و نقشه این ساختمان متوجه شد حدودا ۱۲۸اصله درخت در بستر ۲۷۰۰متری پروژه پراکنده است و موقعی که طرح را بررسی کرد دید اگر کمی از مقدار سطح تقاضا کم کند این امکان وجود دارد که درخت‌ها را حفظ نماید برای همین فضا را کوچک‌تر کرد و با این کار چیزی حدود ۴۰متر از سطح زیرساخت بنا کم شد اما در عوض درخت‌هایی که عمر بعضی از آنها بالای ۷۰سال بود حفظ شدند.

کد خبر 848702 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منطقه ۱ فضای سبز گیاهان و درختان تهران

دیگر خبرها

  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رئیس جمهور دریافت کرد
  • اگر عرضه نظارت لیگ برتر را ندارند، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات وسط بیایند | بچه‌های علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شدند، اما له‌شان کردند
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رییس جمهور دریافت کرد
  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • ملاقات مدیرعامل باشگاه استقلال و شهردار منطقه ۵ تهران
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌دهند
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند